1 Μαΐ 2011

Δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

·         Μαθητικοί αγώνες ζωγραφικής, μουσικής, εκθέσεων, κ.α.

·         Μαθητικός διαγωνισμός συλλόγου Εγγλεζοννησίων. (Βραβεία)

·          Διαγωνισμός αγγλικών της LONGMAN. (Έπαινοι)

·         "Τάξεις χωρίς κάπνισμα"

·         Βουλή των εφήβων

·         Αθλητικοί μαθητικοί διαγωνισμοί. (Διακρίσεις)

·         Φιλάρχαιος εταιρία Αλμυρού «όθρυς». (Έπαινοι)

·         Διαγωνισμός κατασκευής ξύλινης φωλιάς. (Έπαινοι)

·         Άνοιξη της Ευρώπης

·         9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και διηγήματος. (Έπαινοι)

·         12η φωτογραφική εμπειρία πολιτιστικής κληρονομιάς 2007με θέμα «Οικείοι Τόποι».
·         Διαγωνισμόί Λυσία, και πολλά άλλα,  ............. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

·         Στις 19/5/1997 επισκέφθηκε το σχολείο μας μετά από πρόσκληση η Επιτροπή Διεθνούς Αμνηστίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο σημαντικό αυτό θέμα.

·         Το Μάϊο του 2000 επισκέφθηκε το σχολείο μας μετά από πρόσκληση το "HS EGGERSDORF", Γυμνάσιο της Αυστρίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες (δραματοποίηση της Οδύσσειας  που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Χατζή Μαρία ΠΕ02 και Βαμβακά Έλενα ΠΕ06 - θεατρικά μονόπρακτα - επισκέψεις αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων της περιοχής - γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον - οργάνωση αγώνων).

·         Συνεργαστήκαμε με το ΤΕΙ Αθήνας το οποίο μας χορήγησε δωρεάν έπιπλα, Η/Υ και άλλο εξοπλισμό.

·         Το σχολείο μας συνεργάστηκε με το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών σε επιστημονικό θέμα.

·         Συνεργασία με τη ΙΓ' Εφορεία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων για την αξιοποίηση των Μυκηναϊκών τάφων της περιοχής. Ένας από τους σκοπούς που επιτεύχθηκε ήταν να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης στους  αρχαιολογικούς  αυτούς  χώρους.

·         Συνεργασία με την ΕΕΦ για τη διάδοση του επιστημονικού περιοδικού "Φυσικός κόσμος".

·         Το σχολείο μας συνεργάζεται με το περιοδικό "Ελληνικό CD ROM" για την ενημέρωση θεμάτων Πληροφορικής.

·         Ο ειδικός παιδοδοντίατρος, Dr. Φαρμάκης Ευάγγελος και οι συνεργάτες του εξετάζουν τους μαθητές του σχολείου μας δωρεάν κάθε χρόνο.

·         Τακτικά, σε συνεργασία  με το κέντρο υγείας Αλμυρού, ελέγχονται τα βιβλιάρια εμβολίων όλων των μαθητών.

·         Κάθε χρόνο στο πλευρό του σχολείου μας βρίσκεται ο πολύ δραστήριος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ( αγορά υπολογιστών, χορηγός στις εκδόσεις, τελειοποίηση του διδακτηρίου, συνεργασία με τους καθηγητές κ.α.)

·         Είχε εξασφαλιστεί η συνεργασία με Γαλλίδα εκπαιδευτικό για τη δωρεάν βοήθεια τα απογεύματα των μαθητών μας και μέσω αυτής, την αποστολή για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας πολλών βιβλίων από εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας.

·         Συνεργασία με την ομάδα Φαίδρα της Γενικής Γραμματείας Νέας γενιάς στο πρόγραμμα « προσδιορισμός των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την εργασία των νέων κατοίκων του δήμου Πτελεού».

·         Για την ένταξη των αλλοδαπών μαθητών στο σχολείο δημιουργήθηκε τμήμα ένταξης Ι τη σχολική χρονιά 2004 – 2005 και τμήμα ένταξης ΙΙ τη σχολική χρονιά 2005 – 2006.

·         Συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον τομέα της ένταξης αλλοδαπών μαθητών στο σχολείο και δημιουργία ειδικού τμήματος, με σκοπό την αφομοίωση των αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών αρχικά στο σχολείο αλλά και στην Ελληνική κοινωνία. Σχολικό έτος 2006 – 2007.

·         Από το 2008 το σχολείο μας είναι ενεργός υποστηρικτής της Greenpeace μιας διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που με τη δράση της αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθεί αποτελεσματικές λύσεις για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.

·         Κάθε χρόνο οι μαθητές μας προμηθεύονται  το βιβλίο των νέων της Ευρώπης.

·         Είμαστε ένα από τα 7 σχολεία της Θεσσαλίας και από τα 182 πανελλαδικά που επιλεγήκαμε να συμμετέχουμε στις 5 από τις 7 δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών»

·         Κ.ά..............
Αναλυτικά:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

·         Στις 25/3/1993 οι μαθητές του σχολείου μας ανέβασαν το θεατρικό έργο του Β. Ρώτα "Να ζει το Μεσολόγγι". Υπεύθυνος καθηγητής: Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4)

·         Τη σχολική χρονιά 1996 - 97 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Μυκηναϊκοί τάφοι στην περιοχή Πτελεού". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4),Σπανός Τριαντάφυλλος (ΠΕ1)

·         Τη σχολική χρονιά 1996 - 97 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Λαογραφικό Μουσείο στον Πτελεό". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4), Σπανός Τριαντάφυλλος (ΠΕ1)

·         Τη σχολική χρονιά 1997 - 98 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Γλωσσάρι ιδιωματισμών περιοχής Πτελεού". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4) Κόρρος Φώτης (ΠΕ3)

·         Τη σχολική χρονιά 1997 - 98 η Γ΄ Γυμνασίου εκπόνησε ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «εργασία στατιστικής « της το 1999 με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κόρρο Φώτη.

·         Τη σχολική χρονιά 1998 - 99 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Λατρευτικοί τόποι στον Πτελεό". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 1998 - 99 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Υγροβιότοπος Λιχούρας Πτελεού". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4) Σπανός Τριαντάφυλλος (ΠΕ1)

·         Τη σχολική χρονιά 1998-1999 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "η φροντίδα των δοντιών και η σημασία της". Ζιάγκα Βασιλική (ΠΕ5) Χατζή Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 1999 - 2000 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Λατρευτικοί τόποι στο Αχίλλειο και τους Αγ. Θεοδώρους". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 1999-2000 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "διαπροσωπικές σχέσεις στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 2000-2001 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Σκολίωση". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4)

·         Τη σχολική χρονιά 2000- 2001 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Οι βρύσες της περιοχής μας". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2) Τσόγκας Παναγιώτης (ΠΕ5)

·         Τη σχολική χρονιά 2000- 2001 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Οι πηγές νερού στην περιοχή Πτελεού". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4)

·         Τη σχολική χρονιά 2000- 2001 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Η Όθρυς ,το βουνό δίπλα μας". Σπαντιδάκη Μαρία (ΠΕ2) Χατζή Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 2001- 2002 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Συμβατική γεωργία σε κρίση; Ερημοποίηση - φυσική καλλιέργεια". Γιάννης Καραφέρης (ΠΕ4) Ντίνος Παλαμηδάς (ΠΕ4)

·         Τη σχολική χρονιά 2001- 2002 μαθητές κατασκεύασαν δικές τους σελίδες στο διαδίκτυο http://gym-pteleou.mag.sch.gr/students/fisekis/ergasia1.htm ή http://lykeio-pteleou.blogspot.com/

·         Τη σχολική χρονιά 2001- 2002 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "μαθητικό άγχος και τρόποι αντιμετώπισής του". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2) Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4)

·         Τη σχολική χρονιά 2000 - 2001 δημιουργήσαμε τις ιστοσελίδες του σχολείου μας στο διαδίκτυο με πληροφορίες γενικές αλλά και με παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων κάθε σχολικής χρονιάς. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: http://gym-pteleou.mag.sch.gr

·         Τη σχολική χρονιά 2002- 2003 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "διατροφή – διατροφικές συνήθειες". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2) Θάνου Ελένη (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 2003- 2004 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "σεισμός  - αντισεισμική άμυνα". Κουτσιρίμπα Άννα-Μαρία (ΠΕ2) Θάνου Ελένη (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 2003- 2004 η ομάδα αγωγής υγείας του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα - AIDS". Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4) Χατζή Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 2003- 2004 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Ελιά - Το μεγαλείο ενός αιωνόβιου δέντρου" . Γιάννης Καραφέρης (ΠΕ4) Ήβη Ρήγα (ΠΕ5)

·         Τη σχολική χρονιά 2003- 2004 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Μεσογειακή χλωρίδα- τα βότανα του τόπου μας". Κανούτου Ανδρομάχη (ΠΕ2) Σαλάτα Κατερίνα (ΠΕ1)

·         Τη σχολική χρονιά 2003- 2004 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα "Διατροφικές συνήθειες των εφήβων". Σαλάτα Κατερίνα (ΠΕ1) Χατζή Μαρία (ΠΕ2)

·         Τη σχολική χρονιά 2003- 2004 το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «πράσινες εβδομάδες».

·         Τη σχολική χρονιά 2004 – 2005 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με τα επαγγέλματα και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής θέμα με τίτλο «Φωτογραφίζω τη δουλειά – υπογράφω με ποίηση…». Βούγια Νικολέτα (ΠΕ2) Ζαχαρού Ανθούλα (ΠΕ2) Πλαβός Ελευθέριος (ΠΕ17-01)

·         Τη σχολική χρονιά 2005 – 2006 η πολιτιστική ομάδα του σχολείου μας ασχολήθηκε με το θέμα «οι μαθητές πολιορκούν το κάστρο του Πτελεού». Σαλάτα Αικατερίνη (ΠΕ1) Πλαβός Ελευθέριος (ΠΕ17-01) Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ 04)

·         Τη σχολική χρονιά 2005 – 2006 συμμετείχαμε σα συντονιστικό σχολείο μεταξύ των 15 του νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), στο πρόγραμμα : «ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών & παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων». Γιάννης Καραφέρης (ΠΕ4), Σαλάτα Κατερίνα (ΠΕ1)

·         Τη σχολική χρονιά 2006 – 2007 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου ασχολήθηκε με το πρόγραμμα «αυτόματο πότισμα μέσω δικτύου αισθητήρων». Φώτης Απόστολος (ΠΕ19)

·         Τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η « Ημέρα πολιτισμού» και η Έκδοση λευκώματος - αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας μαθητών - που είχε σα  προσδοκώμενο την ομαλή ενσωμάτωση των μαθητών με διαφορετική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα στο περιβάλλον του σχολείου.

·         Τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 το σχολείο μας συμμετείχε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καλλιστώ» με τίτλο: «Οικοσυστήματα του Νερού και της Γης - Όταν ο λύκος δρασκέλισε  το δάσος για να πάει στη λίμνη να πιει νερό....  Βρήκες δάσος, ήπιες νερό;»

·         Τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό ζωγραφικής ΑΜΕΑ με υπεύθυνο τον Πλαβό Ελευθέριο (ΠΕ11)

·         Τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 το σχολείο μας συμμετείχε στην 4η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής στην Ξάνθη το 2008  με θέμα «Προσωπογραφία-Πορτρέτα» με υπεύθυνο τον Πλαβό Ελευθέριο (ΠΕ11)

·         Τη σχολική χρονιά 2007 – 2008 το σχολείο μας συμμετείχε στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα « ανακύκλωση», σε συνεργασία με το δήμο Πτελεού από όπου και εφοδιάστηκε με μπλε κάδους.

·         2008- 2009 Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Περιβάλλον αποδοχής διαφορετικότητας ή αφομοίωσης;"  Καραφέρης Ιωάννης (ΠΕ4) Οικονόμου Θωμάς (ΠΕ2)

·         2008- 2009  Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Πες μου τι τρως, να σου πω ποιος είσαι"  Τζανετοπούλου Αρετή(ΠΕ2)

·         Οικονόμου Θωμάς (ΠΕ2) Παπά Ευανθία (ΠΕ2) 

·         2008- 2009  Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Παρά θιν' αλός στο Δήμο Πτελεού"  Γκινίδης Ιωάννης (ΠΕ4) Λιάνου Ευαγγελία (ΠΕ19) Πλαβός Ελευθέριος (ΠΕ17)

·         2008- 2009 Συμμετοχή και βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά.

·         Νοέμβριος 2009 συμμετοχή στη δράση της ΝΑΜ «e-book: διαβάζω ψηφιακά» και παραχώρηση ηλεκτρονικού βιβλίου στο μαθητή της Β’ Λυκείου Λεϊμονή Γεώργιο.

·         2009- 2010 Συμμετοχη στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "ζωγράφισέ μου ένα δικαίωμα" της Ευρωπαϊκής έκφρασης (EUROPEAN COMPETITION)

·         2009- 2010 Συμμετοχή και 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής του δικτύου Μεσσόγειος ΣΟΣ με θέμα "ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου"

·         2009- 2010 Συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο "το ευρώ: τι σημαίνει για εμάς;"

·         2009- 2010 Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακού Βίντεο, συνδιοργάνωση  από το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και την ΕΡΤ Α.Ε. με τίτλο:" «Ένας πλανήτης - Μια ευκαιρία!»

·         2009- 2010 Συμμετοχή στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών και άλλων φυσικών περιοχών, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2010».

·         Από το 1993 έως και το 2010 συμμετοχή με χορευτικές ομάδες στις οργανωμένες από το Δήμο Πτελεού εκδηλώσεις  παραδοσιακών χορών.

·         2010 – 2011. Οι μαθητές μας κατασκευάζουν τα wiki : http://boulipteleos.pbworks.com και http://astronomypteleos.pbworks.com

·         2010 – 2011 Συμμετοχή σε πέντε δράσεις του προγράμματος: «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών»

·         2009- 2010  Στη Βουλή των εφήβων πέτυχαν για πρώτη φορά από το Λύκειο Πτελεού οι: Λεϊμονή Μαργαρίτα: τακτική έφηβος βουλευτής: συμμετέχει στη 2η επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, Καρούτη Ελένη: Το γραπτό της ήταν μεταξύ αυτών που αρίστευσαν.

·         κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: