28 Φεβ 2008

122 εκατ. Ευρωπαίοι "σερφάρουν" καθημερινά στο Internet

Σε ένα πλήρες 24ωρο αντιστοιχεί ο συνολικός χρόνος που περνούν οι Ευρωπαίοι συνδεδεμένοι με το Internet κάθε μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας διαδικτυακών μετρήσεων ComScore για την ποιοτική ανάλυση της χρήσης του Internet στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη φαίνεται πλέον να «κερδίζει έδαφος» όσον αφορά στη χρήση του Internet σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ενα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της έρευνας αποδεικνύει ότι τον περασμένο Απρίλιο ο μέσος ημερήσιος αριθμός των χρηστών του Internet στην Ευρώπη ξεπερνούσε τα 122 εκατ., έναντι 114 εκατ. χρηστών στις ΗΠΑ. Ο μέσος Ευρωπαίος συνδέεται στο Internet 16,5 ημέρες κάθε μήνα και επισκέπτεται περί τις 2.662 ιστοσελίδες.

Για τη διεξαγωγή των συμπερασμάτων για τη χρήση του Internet στην Ευρώπη, η ComScore παρακολούθησε τις online συνήθειες των χρηστών σε 16 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία), μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Ο «online πληθυσμός» των εν λόγω χωρών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 221 εκατ. χρήστες κάθε μήνα.

Η υψηλότερη διείσδυση του Internet καταγράφεται στην Ολλανδία (83%), ενώ εξαιρετικά σημαντικά υψηλά ποσοστά παρουσιάζουν η Νορβηγία (70%), η Σουηδία (70%), η Δανία (68%) και η Φινλανδία (65%), γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την υπεροχή των Σκανδιναβικών χωρών όπως αυτή καταγράφεται σε όλες τις διεθνείς μετρήσεις για το Internet. Το χαμηλότερο ποσοστό (11%) και με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες καταγράφεται στη Ρωσία.

«Πρωταθλήτρια» στη χρήση του Internet αποδεικνύεται όμως η Μεγάλη Βρετανία η οποία διαθέτει τον πιο ενεργό online πληθυσμό στη Γηραιά Ηπειρο. Οι Βρετανοί περνούν κάθε μήνα 34,4 ώρες συνδεδεμένοι με το Internet, ενώ ο μέσος αριθμός αυτών που το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ανέρχεται σε 21,7 εκατ. χρήστες. Τον μεγαλύτερο online πληθυσμό σε μηνιαία βάση διεκδικεί πάντως η Γερμανία με 32,5 εκατ. χρήστες. Συνολικά, η μέση διείσδυση του Internet στους χρήστες άνω των 15 ετών στις 16 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέρχεται στο 40%. Κάτω από τον μέσο όρο κινούνται μόνο η Ισπανία (39%), η Ιταλία (36%) και η Ρωσία (11%) όπου και καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά διείσδυσης. Παρά το γεγονός ότι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων χρηστών τον Απρίλιο ξεπέρασε αυτόν των Αμερικανών, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική διείσδυση του Internet στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι κατά πολύ υψηλότερη, καθώς ανέρχεται στο 66%.

Δημοφιλέστερος διαδικτυακός προορισμός για τους Ευρωπαίους χρήστες είναι η Google, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση σε 13 από τις 16 χώρες της έρευνας. Ακολουθούν οι μεγάλοι ανταγωνιστές της, με την Microsoft να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και τη Yahoo την τρίτη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ComScore η έρευνα αποδεικνύει την τεράστια δυναμική του μέσου στην Ευρώπη όπως αυτή καταγράφεται σε ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία χρήσης. Οπως υποστηρίζουν, η αυξανόμενη χρήση του Internet στην Ευρώπη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αύξηση της διείσδυσης των ευρυζωνικών δικτύων, όπως αποδεικνύεται από το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας που σημείωσε ραγδαία αύξηση των ποσοστών της χάρη στις broadband υπηρεσίες.

πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: