28 Μαρ 2008

Ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα σε 120 δήμους και πάνω από 1.200 σχολεία

Τη χρηματοδότηση ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων σε περισσότερους από 120 δήμων και 20 Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) ανακοίνωσε ο Ειδικός Γραμματέας για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» Βασίλης Ασημακόπουλος. Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης προβλέπεται χρηματοδότηση για την ευρυζωνική διασύνδεση σχολείων της χώρας στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.

Ευρυζωνικές συνδέσεις θα αποκτήσουν περισσότερα από 1.260 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάνω από 360 κέντρα πολιτισμού και αθλητισμού (δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, πνευματικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις), σχεδόν 1.800 σημεία δημοσίων φορέων (κτίρια δήμων, νομαρχιών, ΔΟΥ, πυροσβεστική κλπ.) και 320 περιφερειακά ιατρεία, κέντρα υγείας κ.ά..

Τα δίκτυα χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.

«Η δράση αφορά σε μικρότερους πληθυσμιακά δήμους της χώρας και αποτελεί συνέχεια της έντονης προσπάθειας για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελληνική Περιφέρεια. Επιπλέον των ασύρματων δικτύων, μέσα από την ίδια δράση επιδιώκουμε την ευρυζωνική διασύνδεση των σχολείων, προκειμένου να φέρουμε το αγαθό της ευρυζωνικότητας πιο κοντά στους μαθητές» δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος.

Η δράση αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και συμπληρώνει τις δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, για τη δημιουργία περισσοτέρων των 650 σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (Wi-Fi Hotspots) σε επιχειρήσεις και τη δημιουργία Μητροπολιτικών Οπτικών Δικτύων σε 68 δήμους της χώρας.

Η δημιουργία των δικτύων αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: